Selecteer een pagina

Coconut ‘cake’

Coconut cake is grappig genoeg helemaal geen cake maar eerder een soort snoepgoed. Ze worden ook wel ‘kube cake’ genoemd maar het zijn dus zoete ballen (kan ook in een andere vorm) gemaakt van cocos waar straat verkopers in Ghana in een glazen kistje mee rond lopen om te verkopen vaak samen met nkate cake en kan je kiezen welke je wilt kopen. In Ghana eet men vergeleken met hier in Nederland/Europa en Amerika erg weinig snoep maar dit is één van de snoeperijen die makkelijk zelf te maken is en erg lekker is. Leuk om kleine balletjes te maken om eens uit te delen als traktatie bijvoorbeeld (niet voor de allerkleinste want ze kunnen nogal hard zijn)

INGREDIËNTEN:

  • cocos schaafsel vers of al geraspt uit de winkel (je kan fijn of grove cocos krullen gebruiken naar keus)
  • 200 gram suiker
  • 100 ml water
  • halve citroen

BEREIDING:

Verwarm het water samen met het sap van de citroen en de suiker in een pannetje

Roer het tot het suiker helemaal is opgelost

Laat het suikerwater mengsel aan de kook komen en laat het ZONDER verder te roeren op laag vuur ongeveer 10 min koken tot het mooi lichtbruin is geworden. LET OP laat het niet verbranden!

Roer er royaal cocos schaafsel doorheen tot het een dikke substantie is en alle cocos bedekt is met suikerstroop

Laat het kort afkoelen tot het nog wel goed warm is anders kan je er geen vorm meer van maken

Maak er ballen van LET OP het mengsel is nog SUPER HEET! (in Ghana zijn ze meestal vuistgroot, maar je kan ook prima knikker formaat balletjes maken)

Klaar! Eet de coconut cake’s wanneer ze nog warm zijn

 

TIPS:

Maak de ballen door het cocos mengsel op vershoud folie te leggen en die dicht te knijpen net als een zakje tot je een mooie ronde vorm hebt gevormd.

Zijn ze afgekoeld en te hard om te eten, warm ze dan even op in de magnetron zodat ze wat zachter zijn LET OP: niet te lang anders verbranden en smelten de ballen (hoe kleiner de bal hoe korter opwarmen)

Ook leuk om te trakteren, of als lekkere snoeperij tijdens de ramadan om het vasten te breken (in plaats van de Turkse baklava bijvoorbeeld)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *