Selecteer een pagina

Eten In Ghana

Eten in Ghana, en nu?

Eten in Ghana, klinkt lekker en dat is het ook maar let op het kan ook erg tricky zijn! ‘Waarom?’ hoor ik je al denken, ik ga het je uitleggen. Wat kan je doen en wat beter niet? Dat kan het verschil zijn tussen lekker genieten van al het heerlijke eten en hapjes of met ‘schijterij’ ziek dichtbij de wc te blijven omdat je leegloopt of erger nog erg ziek te worden!

1 Drink NOOIT uit de kraan! Ook de sachets water kan je beter niet drinken, er zijn verschillende merken en de kwaliteit kan aanzienlijk verschillen wat het verschil tussen diaree of niet kan maken.

2 Was je handen altijd goed voor je gaat eten.

3 Eet niet overal zomaar en vooral geen salades, die worden met kraanwater gewassen waar je maag niet tegen kan als je geen local bent. Je wilt er geen parasieten, buiktyfus, voedselvergiftiging of E. Coli aan over houden

4 Weet wat je eet en van waar, en eet je eten gelijk op. Door de hitte gaat het proces van bederven veel sneller dan in westerse kouden landen. Laat je adviseren of ga alleen naar betere restaurants. Ga niet zomaar naar een local chop bar om te eten.

5 Houd rekening dat bijna alles met erg veel peper word gemaakt

Wat kan je doen om o.a buiktyfus en ziek worden te voorkomen?

  • Drink geen water uit de kraan. Gebruik water uit dichte, niet eerder geopende flessen.
  • Gebruik geen ijsklontjes of melkproducten zoals ijs of yoghurtdrank.
  • Eet geen rauwkost, salades of ongeschild fruit. Schil fruit zelf.
  • Eet alleen goed gekookt of goed doorbakken vlees, vis of schaal- en schelpdieren.
  • Eet alleen vers gekookt of gebakken (helemaal gaar) voedsel.

Heeft iemand buiktyfus gekregen, dan is het belangrijk om op het volgende te letten:

  • Was regelmatig goed de handen met water en zeep.
  • Maak op een schone manier eten en drinken klaar.
  • Maak zeker 1 keer per dag het toilet goed schoon.

 

 

Ga je local eten bij eet chop bar, of liever bij een restaurants waar je zeker weet dat wat je krijgt vers is en hygienisch is bereid.

Houd hier allemaal rekening meer voor jezelf. Hier allemaal afhankelijk van of je in Ghana woont, vaak daar bent of een eerste keer heen gaat wat je lichaam wel of niet gewend is en kan hebben.

Ik raad aan om voorzichtig te zijn met eten en drinken want niks verpest je vakantie of verblijf zo erg als diaree krijgen of erger je kan echt goed ziek worden of voelen. Lees ook: Wat heb je nodig – Ghanees Eten (lauralisa.nl) voor alle voorzorgsmaatregelen en items die je nodig kan hebben