Selecteer een pagina

Over ons

Over de Ghanese keuken

Ik ben deze website begonnen om de Ghanese keuken te kunnen delen en daarmee meer mensen te kunnen laten genieten van wat onze keuken te bieden heeft. Ik houd zelf van koken en eten en ook van verschillende keukens, waar ik geen vreemde in ben door mijn multiculturele achtergrond, heb een nieuwsgierige aard en liefde voor lekker eten.

Ik merkte ik dat je online eigenlijk haast alles over elke keuken kan leren, van Surinaams, Chinees, Italiaans, Turks, Nederlands, Antilliaans, Indisch en nog veel meer, maar er is jammer genoeg vrij weinig te vinden over gerechten uit Ghana, specialiteiten en bereidingswijze.

 Het viel mij op (doordat ik in o.a de Caraïbische keuken niet onbekend ben) dat logischerwijze, gezien de geschiedenis, een heleboel gerechten, hapjes en snacks in essentie eigenlijk best op elkaar lijken, maar door een andere samenstelling van kruiden, ingrediënten of bereidingswijze toch van elkaar verschillen. Ook merk ik dat veel van de jongeren van Ghanese komaf zelfs vaak niet echt in de Ghanese keuken en cultuur thuis zijn en hopelijk kan dit voor hen een handvat zijn voor een connect met de roots.

Ik wil door middel van deze website heerlijke gerechten verspreiden. Ik ben trots en blij dat je op deze site terecht bent gekomen en hoop dat je deze authentieke recepten verder zal delen zodat je daarbij een stukje Ghana in Nederland (of waar dan ook ter wereld) ervaart. Because remember… sharing is caring!

OVER MIJ

AFKOMST Ik ben in Nederland geboren te Den Haag en ben afkomstig van een oer-Hollandse blonde moeder en een Ghanese vader en ben zelf een trotse moeder van een zoon. Ik combineer het beste van mijn twee werelden in mijn leven en dat geef ik weer door aan mijn eigen kind. Ik ben niet persé een chefkok maar een beetje een duizendpoot in het leven. Ik heb o.a een grafische opleiding gevolgd, mode gestudeerd en beauty trainingen gedaan.

KLEDING Ik ben de trotse eigenaresse van een kledinglijn waar je van alles van dashiki en Afrikaans geïnspireerde modieuze items kunt kopen. Sommige items zijn hand gemaakt door mij zelf, sommige gemaakt in Ghana en zo helpen wij ook mee in Ghana aan werk verschaffing. Ook in mijn kleding probeer ik het beste van Afrikaanse en Europese werelden te combineren voor zowel vrouwen als mannen en er is dan ook veel unisex kleding.

Ik ben een gecertificeerd interieurstylist (waar ik op dit moment niet veel mee doe daar heb ik gewoon de tijd niet voor) en je vind in de Shop dan ook allerlei handgemaakte kunst voorwerpen voor in huis die ook zijn gemaakt door kunstenaars in Ghana, denk aan schilderijen en maskers.

Ik fotografeer graag, alle foto’s op deze site zijn daar het resultaat van. Daarnaast schrijf en zing ik mijn eigen muziek te vinden op mijn Youtube kanaal: Nira Music & Beauty  en ben ik de trotse eigenaresse van mijn salon www.beautybynira.nl  Beauty By Nira  in Leidschendam/Voorburg waar je onder andere terecht kan voor nagel, wimper en wenkbrauw behandelingen en voor skincare en makeup producten.

Ik merkte ik dat je online eigenlijk haast alles over elke keuken kan leren, van Surinaams, Chinees, Italiaans, Turks, Nederlands, Antilliaans, Indisch en meer

maar er is jammer genoeg vrij weinig te vinden over gerechten uit Ghana, specialiteiten en bereidingswijze.

Ik hoop dat ik je hier op mijn site een vleugje van mijn tweede thuis Ghana – en daarbij een stukje over de tradities, het land en de gebruiken  – mee kan geven.

Nieuwsgierig geworden naar mijn muziek en wil tegelijkertijd wat van Ghana zien? Check hier een paar van mijn music video’s opgenomen and gefilmd in Ghana. Meer zien en horen, abonneer je dan gelijk op mijn youtube kanaal: Nira Music & Beauty – YouTube