Selecteer een pagina

Over ons

 

Over de Ghanese keuken

Ik ben deze website begonnen om de Ghanese keuken te kunnen delen en daarmee meer mensen te kunnen laten genieten van wat onze keuken te bieden heeft. Ik houd zelf van koken en eten en ook van verschillende keukens, waar ik geen vreemde in ben door mijn multiculturele achtergrond, heb een nieuwsgierige aard en liefde voor lekker eten. Ik merkte ik dat je online eigenlijk haast alles over elke keuken kan leren, van Surinaams, Chinees, Italiaans, Turks, Nederlands, Antilliaans, Indisch en nog veel meer, maar er is jammergenoeg vrij weinig te vinden over de Ghanese gerechten, specialiteiten en bereidingswijze.

Het viel mij op (doordat ik in o.a de Caraïbische keuken niet onbekend ben) dat logischerwijze, gezien de geschiedenis, een heleboel gerechten, hapjes en snacks in essentie eigenlijk best op elkaar lijken, maar door een andere samenstelling van kruiden, ingrediënten of bereidingswijze toch van elkaar verschillen. Ook merk ik dat veel van de jongeren van Ghanese komaf zelfs vaak niet echt in de Ghanese keuken en cultuur thuis zijn en hopelijk kan dit voor hen een handvat zijn voor een connect met de roots.

Ik wil door middel van deze website heerlijke gerechten verspreiden. Ik ben trots en blij dat je op deze site terecht bent gekomen en hoop dat je deze authentieke recepten verder zal delen zodat je daarbij een stukje Ghana in Nederland ervaart. Because remember… sharing is caring!

Over mij

Ik ben in Nederland geboren te Den Haag en ben het product van een oer-Hollandse blonde PhotoGrid_1446538798711moeder en een Ghanese vader en ben zelf een trotse moeder van een zoon. Ik kan zeggen dat ik het beste van mijn twee werelden combineer in mijn leven en dat weer doorgeef aan mijn eigen kind. Ik ben niet persé een chefkok maar een beetje een duizendpoot in het leven. Ik heb een grafische opleiding gevolgd, heb erna mode gestudeerd. Ik ben de trotse eigenaresse van een kledinglijn en webshop www.bynira.com waar je van alles van dashiki en afrikaans geinspireerde modieuze items kunt kopen. Ook in mijn kleding probeer ik het beste van Afrikaanse en Europese werelden te combineren voor zowel vrouwen als mannen en er is dan ook veel unisex kleding. Ik ben een gecertificeerd interieurstylist. Ik fotografeer graag, alle foto’s op deze site zijn daar het resultaat van. Daarnaast schrijf en zing ik mijn eigen muziek.

Ik hoop dat ik je hier op mijn site een vleugje van mijn tweede thuis Ghana – en daarbij een stukje over de tradities, het land en de gebruiken  – mee kan geven.

 

Alle foto’s, beelden en teksten op deze site zijn mijn eigendom en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden. Wel mag je de berichten delen met bronvermelding.

Copyright © 2016 All rights reserved 

 

voeg een nieuwe pagina toe.